Ohje ja video: MAKRAMEE LUMITÄHTI

INGRI Macramen Vaihe-vaiheelta ohje makramee-lumihiutaleen tekoon sekä videotutoriaali :
Seuraa:

Makramee-perussolmujen ohje löytyy tästä postauksesta (klik). Erikoissolmujen ohje löytyy tästä postauksesta.

Lumitähtien valmistukseen tarvitaan...

Lankaa, joka voi olla ohjeessa käytettyä 2 mm puuvillaista makrameelankaa tai miksei vaikkapa juuttinarua

Sakset

Kampa langanpäiden avaamiseen

Halkaisijaltaan 3 cm rengas työn pohjaksi, mikä kuitenkaan ei ole välttämätön. Lumitähdet voi valmistaa myös ilman rengasta, jolloin langat solmitaan yhdelle ylimääräiselle tukilangalle. 

Työalustana voi käyttää erityistä makramee-työpohjaa, mutta useimman kotoa löytynee pannunalunen korkkiruuvimateriaalista sekä muutama nuppineula, joilla projektin voi kiinnittää työskentelyn ajaksi. Ihan hätätapauksessa hässäkän voi myös teipata kiinni pöytään tai laittaa puoliksi jonkin painavan esineen alle - hätä keinot keksii.


Yhden lumitähden kokonaislanganmenekki on 10 metriä + ilman rengasta tehtävässä versiossa 0,5 m lisää, eli yhteensä 10,05 metriä.


Lankojen pituudet:

20 x 50 cm

Ei-rengallisessa versiossa lisäksi + 1 kpl 50 cm 


Kirjallinen ohje:

50 cm mittaisia lankoja leikataan 20 kappaletta, ja solmitaan ne LEIVONPÄÄ-solmulla renkaalle tai kaksinkertaiseksi taitetulle ylimääräiselle 50 cm langalle. Tämän jälkeen aloitetaan kuvion luominen solmimalla yhdellä kahden langan lankaosiolla 7 kpl VUOROTTELEVIA SILMUSOLMUJA, joista syntyy ketjumainen nauha. Tämän jälkeen jätetään kaksi kahden langan lankaosiota solmeilematta, ja otetaan edellisestä työstetystä osiosta oikeaan suuntaan kolmas kahden langan lankaosio, ja tehdään tällekin 7 kpl vuorottelevia silmusolmuja. Lopuksi yhdistetään nämä kaksi osiota yhdellä KAKSOISTASOSOLMULLA. Jatketaan kuvioiden luomista tähän tapaan aina siten, että seuraava työstettävä osio lähtee viimeisimmäksi solmeillun osion vasemmalta puolen, ja sitä seuraava kolmen osion päästä tästä. Jatketaan, kunnes tähden sakaria on yhteensä 10 kpl. 


Mikäli käytetään 4mm paksuista lankaa, puolitetaan lankojen lukumäärä, eli tällöin 65 cm mittaisia lankoja leikataan vain 10 kpl, ja tähdelle tulee sakaroita 5 kpl. 


Kun sakarat ovat valmiina, lyhennetään langanpäitä hieman ja harjataan ne auki. Mikäli lumitähti valmistetaan renkaan kanssa, voidaan yks kahden langan lankaosio jättää harjaamatta, jolloin se voi toimia ripustusnaruna. Ripustusnarun voi myös jälkikäteen ommella kiinni tähteen. Lopuksi leikataan sakarat V-muotoon. Hapsut voi halutessaan jähmettää esimerkiksi hiuslakkaa suihkuttaen.

                                                     ...

Jos pidit ohjeesta ja videosta, tilaa kanavani Youtubessa. Jokainen kommentti myös ilahduttaa!


Käy katsomassa myös tekemäni makramee-joulukuusen ohje Youtubessa (ohje tulossa pian blogiinkin!)
- Katriina


Kommentit

Näitä luetaan: