Tutoriaali: Makramee-seinävaate

Ohje: Makramee-seinävaate


© RINA INGRID / #rinaingridmacrame


Olen tällä hetkellä ihastunut kaikkeen, missä näkyy tupsuja! Sen innoittamana toteutin tämän tutoriaalin makramee-seinävaatteeseen, jota koristaa 11 suloisen huoletonta tupsua. Videon näet alla, tai voit etsiä sen Youtubesta nimellä Rina Ingrid.
Tästä seinävaatteesta saatan vielä toteuttaa kuvalliset ohjeet blogiin, koska joillekin (kuten itselleni aloittaessani makrameen parissa) kuvat on parempi vaihtoehto harjoitella käsityötekniikkaa.Makramee-seinävaate tupsuilla

Tässä työssä leveys on oksan mitalla 48cm ja työn pituus 50cm ilman ripustusnarua.
Lankojen, saksien, mitan, terävän harjan (piikkiharja tai kampa) ja oksan lisäksi muuta ei tarvita.

Yksi kerä kumpaakin yllämainittua makramee-lankaa riittää tämän työn tekemiseen. Löysäkierteistä jää vielä reippaasti ylikin!

Työssä käytetyt solmut:

Leivonpää (Lark's Head knot) lankojen kiinnittämiseen oksalle ja hapsuiksi
Kohosolmu (Double Half Hitch) vaiheissa 1 & 2
Kaksoistasosolmu (Square knot) vaiheessa 1

Näytän videolla hitaasti solmujen työstämisen, mutta ohje niihin löytyy myös tästä postauksesta. Videolla näytän myös, kuinka tupsu tehdään käden käänteessä.

Lankojen kpl-määrät & pituudet:

Vaihe 1: 10 x 3,5 metriä
Vaihe 2: 6 x 3,5 metriä
Työn muotoon leikkaamisen jälkeen käytä ylijäämälangat hapsuihin
Vaihe 4: 2 x 1 metri & 10 x 1 metri
Vaihe 5: 55 x 40 cm (jaettuna 11 tupsuun, 5 lankaa per tupsu)

Huom.
Kuvioiden osalta pituudet pätee 5mm paksuisella langalla työskentelyyn. Jos langanpaksuus on eri kuin mainittu, on luonnollisesti langanmenekki erilaista: paksummalla lankaa kuluu pituudeltaan  enemmän, ja vastaavasti ohuemmalla vähemmän.

Lisäksi langanmenekkiin vaikuttaa käsiala: jos solmit solmut väljemmin, kuluu lankaa enemmän. Suosittelen tekemään solmut napakoiksi, koska näin kuviosta tulee tasainen ja langanmenekki ei yllätä. Jos kuitenkin tiedät tekeväsi väljempää käsialaa, tai teet tätä työtä ensimmäisenä seinävaatteenasi, suosittelen leikkaamaan langat mielummin hieman mainittua pidemmiksi.


Toivottavasti ohjeesta on apua! Muistathan, että tutoriaali on tarkoitettu yksityiskäyttöön, ja sen jakamisen ja mahdollisen valmiin työn myynnin yhteydessä tulee mainita mallin tekijänoikeuksien kuuluminen © RINA INGRID tai sosiaalisessa mediassa #rinaingridmacrame. Instagram: @rinaingridmacrame
YouTube: Rina Ingrid Crafts
Pinterest: Rina_Ingrid


Comments

Näitä luetaan: