Ohje: makramee-seinävaate

 


Julkaisin uuden makramee seinävaate-ohjeen, jossa näkyy mielenkiintoinen rhombus-kuvio vaihe vaiheelta. Ohje on vaativahko/keskivaikea. 

Lanka on 4 mm makrameelankaa, joka harjautuu helposti auki. Sävy luonnonvalkoinen. Langanmenekki on 160 metriä. Oksa on mitaltaan 50 cm ja ohjeessa valmistunut työ on pituudeltaan 55 cm. Työhön voi jättää vapaana roikkuvat langat hieman pidemmiksi, kuten alla olevassa kuvassa.
Lankojen lukumäärät ja pituudet:

 28 kpl lankoja, joiden jokaisen pituus on 400 cm
30 kpl lankoja, joiden jokaisen pituus on 65 cm
66 kpl lankoja, joiden jokaisen pituus on 40 cm
Lisäksi yksi n. 50 cm lanka ripustusnaruksi


Solmut:


Leivonpää, kohosolmu, kaksoistasosolmu


Miten aloitetaan?


Taita jokainen 400 cm pituinen lanka kaksinkertaisiksi keskeltä, ja solmi ne leivonpää-solmulla kepille. Työ on selkeintä aloittaa keskuskuvion luomisella, joten jaa kuvion langat videon osoittamalla tavalla kolmen osioihin. Reunimmainen kerros muodostuu kahdesta lankaosiosta, joihin kumpaiseenkin solmitaan 5 kpl 400 cm lankaa. Kun olet solmeillut kerroksen loppuun, kiinnitä hapsut sen reunalle jääviin ulkoneviin lenkkeihin: 66 kpl 40 cm lankoja, jotka lopuksi harjaa auki ja leikkaa muotoon. Työn taakse solmi yksi tukilanka leivonpää-solmun avulla hyödyntäen jo valmiiksi roikkuvaa lankaa. Tukilangalle solmi leivonpää-solmulla 30 kpl 65 cm mittaista lankaa siten, että ne jäävät hapsuiksi työn taka-alalle.

Ohje: makramee-perussolmut:Ohje: makramee erikoissolmut / koristeelliset solmut
Kommentit

Näitä luetaan: