Tutoriaali: Makramee-kuvio seinävaatteeseen


Uusi makramee-tutoriaali julkaistu!


Blogin pariin palaillaan tällä kertaa uuden tutoriaalin kera. Tämä video aloittaa uuden tutoriaali-sarjan, nimeltä "Pattern of the Month".
Siis mikä? Kerran kuukaudessa julkaisen Rina Ingrid -kanavalleni sekä tänne blogin puolelle uuden ennennäkemättömän ja vapaasti käytettävän makramee-tekniikalla toteutetun kuvioinnin vaikkapa seinävaatteita varten. Video tutoriaaliin alla:
Heinäkuun kuviossa mennään tutulla kohosolmulla (Double Half Hitch), mutta löytyypä kuvion keskiosasta pieni kudottu (woven) yksityiskohta. Samanlainen on nähty mm. maaliskuussa julkaistussa seinävaate-tutossakin, mutta tässä videossa teen kyseisen hitaammalla tempolla. Ja toki narut solmitaan tälläkin kertaa kepille leivonpää-solmulla (Lark's Head knot). Ohjeet solmuihin löytyy tästä postauksesta.

Tähän tutoriaaliin olen käyttänyt 5mm paksuista punoskudetta. Olen leikannut 10 narua, joiden pituus on n 3,5m. Solmut on tehty sopivan tiukiksi, ja suosittelen aina solmimaan solmut mielummin tiukiksi kuin löysiksi, sillä löysillä solmuilla kuvio on veltto ja "menettää muotonsa". 

Mikä sitten on sopivan tiukka solmu? Kun solmit vaikkapa tässä käytetyn kohosolmun napakaksi siten, että se asettuu tasaisesti edellisen viereen, on solmu tehty rittävän tiukaksi. Aivan hampaat irvessä solmua ei kuitenkaan tarvitse tiukentaa, vaan riittää että se pysyy tukilangan ympärillä siististi. Tukilanka on siis se lanka, joka määrittelee kohosolmukuvioinnin suunnan ja jää kohosolmujen alle.
Video näyttää kuvion teon ilman selostusta, mutta mikäli kaipaat tekstitettyjä ohjeita, on niitäkin tulossa sekä Youtuben kanavalleni että tänne blogiinkin. 

Tarkoituksena on siis julkaista säännöllisesti ilmaisia ohjeita molempiin alustoihin tekstin, kuvien ja videon muodossa!

Mitäs muuta?  Hiljaiseloa on nyt vietetty kohta useampi kuukausi. Puolitoistavuotias ja kaksikuukautinen pitävät kiireisenä, ja kesä on parhaimmillaan. Hiljalleen olen palannut lankojen pariin, ja erään isomman työn lisäksi olen aloitellut toistakin työtä beigen sävyssä. Kovasti olen miettinyt asioita käsitöiden ja kaiken muun välillä. Pohtinut mahdollisuutta mm. kevytyrittäjyyden ja verkkokaupan pystyttämisen suhteen. Mietin maksullisten ohjeiden työstämistä ja verkkokursseja.. Mutta.

Tällä tyylillä mennään, millä tähänkin asti. Olen sitä mieltä, että kädentaidot pitäisi olla vapaasti kaikkien opeteltavissa, ja haluan levittää itsetekemisen ja onnistumisen ilosanomaa. 

Kuitenkin! Päässä muhii ihan loistava idea mahdollisia workshoppeja varten, mistä en ole hiiskunut vielä mihinkään suuntaan. Katsotaan mitä tuleman pitää!

Ja hei oho, Instagramissa paukkuu pian 500 seuraajaa täyteen (KIITOS ♥) ja sen kunniaksi on tulossa arvontaa seinävaatteesta! Kannattaa siis pysyä kuulolla, sillä arvontaan tuleva työ on kooltaan n. 60x80cm.


Instagram: @rinaingridmacrame
YouTube: Rina Ingrid
Facebook: @diybyrinaingrid

♥ Rina

Kommentit

Näitä luetaan: