Tutoriaali: Makramee-seinävaate

VIHDOIN! Reilu puoli vuotta siinä vierähti, mutta sain kuin sainkin viimein aikaiseksi kyhätä pakettiin tutoriaalin kuvissa näkyvään suloiseen makramee-seinävaatteeseen. Videon tekeminen oli mielettömän hauskaa, ja vedin designin ihan hatusta improvisoiden, mutta lopputulos on mielestäni aivan ihana! Ja mikä tärkeintä: helppo toteuttaa myös makrameen maailmaan vasta tutustuville!
Video ohjeineen löytyy Youtubesta nimellä Rina Ingrid, tai voit katsoa sen tästä:

Tällä kertaa päätin tehdä videon englanniksi, joka ilmenee lähinnä otsikon muodossa. Ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä ohje on hyvin ymmärrettävissä videota seuraamalla. 

Ohjeen makramee on kooltaan n. 40x55 cm ilman ripustusnarua ja oksaa. Se on valmistettu 5mm paksusta puuvillaisesta makramee-langasta sävyssä luonnonvalkoinen. Työssä käytettyjen lankojen pituudet:

14 x 4m

48 x 60 cm

Tarvittavat solmut: 

Leivonpää narujen kiinnittämiseen
Kohosolmu vaiheessa 1
Kaksoistasosolmu vaiheessa 2

Kuinka simppeliä siis! Et tarvitse seinävaatteen tekoon kuin kärsivällisyyttä, kerän makramee-lankaa, sakset sekä kepin, johon haluat solmia työn. Mittaakin kannattaa käyttää, ja itse suosin vain ensimmäisen narun mittaamista. Voit siis käyttää sen jälkeen tuota yhtä narua muiden mittana. Näppärin solmii tämän valmiiksi jo noin tunnissa!

Toinen vinkki, joka näkyy myös videolla: Kun lopuksi leikkaat työtä muotoonsa, on kätevää teipata maalarinteipillä vapaana roikkuvat narut, jotteivat ne heilu valtoimenaan.

Nyt vaan työn iloa!

PSSST! INSTAGRAM-ARVONTA!!

Jos mielummin säästät solmeilun vaivan, on sinulla mahdollisuus voittaa tämä videolla tehty työ osallistumalla arvontaan Instagramissa @rinaingridmacrame.


Löytyykö muita makrameesta hullaantuneita? Seuraavaksi itsellä on työn alla mobile lapsen pinnasänkyä koristamaan. Tuosta tulee varmasti juttua myös blogin puolelle!


♥ Rina

Kommentit

Näitä luetaan: