Tutoriaali: Boheemi Makramee-hiuspanta

Onko kaappisi perällä pieni jämäkerä makramee-lankaa? Loistavaa! Tähän videolla tekemääni suloiseen makramee-hiuspantaan tarvitset vain vähän vajaan 30 metrin verran narua, jonka paksuus on 4mm. Tämä päässä voi hetken leikkiä haltia-prinsessaa, morsianta tai ihan muuten vaan bohoilla.
Voit tahtoessasi helposti lisäillä puuhelmiä, kristalli- tai kivihelmiä tai vaikka kukkia! Näin kuvia aivan ihanista makramee-pannoista, ja halusin lähteä tekemään oman versioni tästä keijukaismaisesta asusteesta. Lähdin jälleen aika mutulla liikenteeseen, ja idea syntyi samalla kun kuvasin tätä tutoriaalia. Mutta tulipa siitä söpö! Ihanaa aivotnarikkaan-näpertelyä kaiken hässäkän keskellä.
Seuraavassa tiivistelmä työn tekemiseen tarvittavasta:


Pannan tekoon tarvitset:

4mm paksuista makramee-lankaa
Sakset
Teippiä pitämään työn paikallaan alustassa


Lankojen pituudet:

6 x 4 m / Lähde liikkeelle kuudella 4m pituisella langalla, jotka teippaat vieretysten kiinni alustaan
2 x 70 cm / Loppuvaiheessa solmi leivonpäällä kaksi 70cm pituista kaksinkerroin taitettua narua molemmin puolin työtä, ja jatka kuviota videon osoittamalla tavalla

Yhteensä työssä tarvitaan narua noin 26 metrin verran (huomioi langan paksuus!)
Työssä käytetyt solmut:

Leivonpää
Kohosolmu


Huomioitavaa:

Vaiheessa 1 (Step 1), jatkuvan kuvion lopullinen pituus on noin 57cm. Huomioi tämä, jotta työstä tulee tarpeeksi tiukka.
Ennen ensimmäisen vaiheen kuviota muista jättää työn toiseen päähän (aloituspäähän) noin 60cm vapaata narua (ennen työn kiinni pitävää teippiä)

Mitäs olette mieltä? Haluaisitteko näistä myös kuvallisia ohjeita blogiin suomeksi? Kokeilen tulevaisuudessa makramee-hiuspannan tekemistä hieman ohuemmalla narulla ja ehkäpä eri värisenä! Ideoita otetaan vastaan! :)


Seuraa Instagramissa makramee-aiheisten päivitysten osalta: https://www.instagram.com/rinaingridmacrame

Ilmoittelen näissä kanavissa, kun seuraavaa seinävaate-arvontaa on tulossa! 


Viettäkää iloisia hetkiä mukavan tekemisen parissa 
♥ Rina

Kommentit

Näitä luetaan: