Äitiyden pulmia

Maailmassa on tuntunut olevan monta ihmeellistä asiaa viime aikoina. Tämä teksti keskittyy pohtimaan äitiyden ja viimeisillään raskaana olemisen mukana tuomia hetkiä jännän äärellä.
Esikoinen1. Miten saada pyörivä ja hyörivä esikoinen pian 1,5v nukkumaan omassa sängyssään ennen toisen syntymää, kun laskettuun aikaan on jäljellä kaksi kuukautta?

2. Miten saada esikoisen yllättäen alkanut ruokanirsoilu kuriin, kun lautaselle kelpaa tällä hetkellä mandariini, kauraleipä ja peruna-jauheliha-piltti? Toki hän muutakin saa, mutta tuntuu että kaikkien paitsi noiden nauttiminen on valtavan työn takana. 

3. Mitenhän esikoinen suhtautuu uuteen tulokkaaseen, ja hommaanko nyt sekä hänelle että itselle vauvanuket, jotta voidaan viimeisen kahden kuukauden aikana totutella elämään vauvamaisen asian kanssa?


Vauvahankinnat4. Mitkä ihmeen sisarusrattaat pitää hommata, kun vieretysten istutettavissa vie turkasen paljon tilaa busseissa ja muissa kulkuvälineissä, mutta allekkain olevissa versioissa toinen laahaa kuravelliä maasta mukaansa -tyyliin? Peräkkäin istuttavatkaan ei käy. Apua!

5. Tarvitseekohan uusi tulokas vielä yhden pyjaman varuiksi vaatekaappiin? Ihan vaan varmuuden vuoksi.


Raskaus

6. Onko raskausmahan kasvu ääretöntä ja miten isoksi se voi vielä laajeta kahden viimeisen kuukauden aikana?

7. Miten syödä raskausmasun kanssa, kun jo lusikallinen jugurttia tuntuu pingottavan mahan äärimmäisyyksiin?

8. Miten nukkua raskausmasun kanssa, kun kaikki asennot jomottaa ja kolottaa johonkin kohtaan?

9. Miten liikkua raskausmasun kanssa, kun kävely alkaa muistuttamaan akuankkaa päivä päivältä enemmän?

10. Kuinkahan monta kertaa vielä unohdan avaimet ulko-oveen ulkopuolelle, ja kulutan leijonasosan iltapäivästä etsien niitä sinnikkäästi mistään löytämättä (kiitos raskausdementia). 


Yleinen ihmettely11. Milloin talvi loppuu ja voi lopettaa liukastelemisen?

12. Ehdinköhän laittamaan meidän pihaa kesäkuntoon ollenkaan, vai meneekö koko kevät ja alkukesä vastasyntynyt-kuplassa?

13. Kuinka monta kertaa maito pitää keittää kiinni kattilan pohjaan ennen kun oppii olemaan keittämättä sitä kiinni pohjaan?

14. Onko maailmanloppu tulossa ja olenko draamakuningatar ostaessani kaksi kymmenen litran lähdevesikanisteria varuiksi kaapin perukoille?

15. Missä mun unirytmi on ja onko sen katoaminen ikuista?


Ja sellaista tällä kertaa! Ehkä innostun tekemään tästä vielä peruskysymykset vol. kakkosen, kunhan löydän vastaukset ensin näihin mieltä askarruttaviin asioihin. Mies muuten jaksaa huomauttaa varsinkin näin raskauden alla, että minusta on tullut varsinainen kysymys-automaatti. No kysyvä ei tieltä eksy! 


Mikäs teitä hämmentää tänään?
♥ Rina
Kommentit

Näitä luetaan: